L

Lødingen Skyssbåtservice AS

Rinøyvåg

8412 Vestbygd

.......

Telefon
+47769 35 409

Epost
charterboat@lsbs.no

w

Historien bak Lødingen Skyssbåtservice

Eventyret startet i det små, da Torbjørn Rinø overtok MS Trygg, et lite rutegående fartøy i lokalrute som servet de veiløse bygdene i Vestbygd. Siden oppstarten i 2000 med en ansatt og båtkapasitet til å ta 15 passasjerer, har mye skjedd.

21.09.201611:15 Liss Marie Jakobsen

Lødingen Skyssbåtservice AS ble etablert 27.juli i 2000, av Heidi og Torbjørn Rinø. 

I 2003 ble det kjøpt ny og større båt i forbindelse med utvidelse av lokalbåtruta. Trekantruta mellom Øksneshamn-Svartskard og Kvannkjosen gikk fra i 2003 også til Svolvær, Skrova, Holandshamn og Brettesnes. Med passasjerplass til 32 og tre fast ansatte var Lødingen Skyssbåtservice et firma i vekst.

I 2004 utvidet vi igjen. Båten MS Rinø ble satt inn i skoleruta i Beiarfjorden der skipper Ole gikk i 7 år, frem til ruta ble lagt ned. I denne perioden driftet også Lødingen Skyssbåtservice Narvik-Svolværruta fra i 2005 til Lofast åpnet i 2007. 

Etter noen år med Sea Prince i drift på lokalruta i Vestbygd var det i 2016 på tide med nysatsing. I mai ble båten MS Alba anskaffet, en katamaran med kapasitet til å frakte 100 passasjerer i fartsområde 4. Båten er opptatt med gåing for Hurtigruten fra juni til og med august, de resterende månedene i året tilbys båttransport og opplevelsesturer med båt.

I vår ble det også avklart at Lødingen Skyssbåtservice AS skal drifte ruta på Øksfjorden-Svolvær også i 2017 med mulighet for prolongering i 2018. Nye anbudsskriterier har ført til utvidelse av flåten, og i September blei MS Svellingen anskaffet, sertifisert for fartsområde tre med passasjerplass til 50.

Med utvidelse av flåten kommer nye satsningsområder, og flere ansatte. Prosjektene står i kø, og det siste året er det blitt knyttet mange spennende kontakter innenfor turist og transportnæringen. Lødingen Skyssbåtservice er stolte av å kunne tilby kunder og samarbeidspartnere gode opplevelser og transport som viser frem regionen fra sin beste vinkler. Sist med ikke minst er vi stolte av å ha dyktige ansatte som er utmerkede ambassadører for bedriftens verdier. Velkommen ombord til oss i Lødingen Skyssbåtservice!

Våre båter