Lofotferga

Den sjarmerende gamle treferga ble bygd i 1956 og gikk i sambandet Napp-Lilleeidet mellom Vestvågøy og Flakstad frem til i 1970. Den gang var ferga registrert for 100 personer, 2stk 5 tonns lastebiler, 1 buss og 4 personbiler.

06.04.201709:50 Jelena Zovko Belic

"Gamla" ble brukt som avløsnings og reserverferge på sambandet frem til i 77, da båten ble solgt og døpt om til "Lofotpel." I perioden 77-93 ble hun brukt som arbeidsbåt ved kaibygging og reparasjoner.

I 1993 ble ferga solgt til Kalle AS. Da ble hun behørlig pusset og satt i stand og gitt navnet M/F "Gamle Lofotferga". Gamla ble satt inn i turisttrafikk i Lofotens skjærgård og har siden den gang vært besøkt av mange prominente gjester, blant annet under kongeparets 60års-feiring i 1997.

Lofotferga rommer mye historie, og vant i 1994 pris for beste restaureringsobjekt på Kystens Landsstevne, Sommarøy. I 2001 fikk ferga status som vernet fartøy av Riksantikvaren, og ble i 2003 tildelt kvalitetsmerket "Olavsrosa" av Norsk Kulturarv.

Historien sitter i veggene ombord i denne båten, og bare det å være ombord er en opplevelse i seg selv. En tur på havet med Gamle Lofotferga gir ro i sjela, enten du nyter en rolig kopp kaffe med gode venner, nyter stillheta på sjøen eller drar opp stortorsken.

Lofotferga går med behagelige 9 knop og er sertifisert for fartsområde 3. Det er god dekksplass, og opphold på det gamle tredekket gir førstehåndsutsikt til det spektakulære naturområdet ferga ferdes i. Det er mulighet for å oppholde seg under dekk dersom været skulle tilsi det, og det er tre toaletter ombord. Det er også mulighet for servering av mat og drikke både innendørs og utendørs.

Ferga er ideell for feiringer og opplevelser. Trollfjordturer og den norske skjærgården nytes best fra dekk vår/sommer og høst, mens februar-april er den beste tiden for fisketur med vennegjengen. Ellers er det lite som slår lukten av sjø og tredekk mens man tøffer avgårde under stjernehimmelen mens nordlyset danser over oss..

Ta gjerne kontakt dersom du ønsker mer informasjon om Gamle Lofotferga!

 

Båter