L

Lødingen Skyssbåtservice AS

Rinøyvåg

8412 Vestbygd

.......

Telefon
+47941 64089

Epost
booking@lsbs.no

w

Historien bak Lødingen Skyssbåtservice

Eventyret startet i det små, da Torbjørn Rinø overtok MS Trygg, et lite rutegående fartøy i lokalrute som servet de veiløse bygdene i Vestbygd. Siden oppstarten i 2000 med en ansatt og båtkapasitet til å ta 15 passasjerer, har mye skjedd.

21.09.201611:15 Liss Marie Jakobsen

Lødingen Skyssbåtservice AS ble etablert 27.juli i 2000, av Heidi og Torbjørn Rinø. 

I 2003 ble det kjøpt ny og større båt i forbindelse med utvidelse av lokalbåtruta. Trekantruta mellom Øksneshamn-Svartskard og Kvannkjosen gikk fra i 2003 også til Svolvær, Skrova, Holandshamn og Brettesnes. Med passasjerplass til 32 og tre fast ansatte var Lødingen Skyssbåtservice et firma i vekst.

I 2004 utvidet vi igjen. Båten MS Rinø ble satt inn i skoleruta i Beiarfjorden der skipper Ole gikk i 7 år, frem til ruta ble lagt ned. I denne perioden driftet også Lødingen Skyssbåtservice Narvik-Svolværruta fra i 2005 til Lofast åpnet i 2007. 

Etter noen år med Sea Prince i drift på lokalruta i Vestbygd var det i 2016 på tide med nysatsing. I mai ble båten MS Alba anskaffet, en katamaran med kapasitet til å frakte 100 passasjerer i fartsområde 4. Båten er opptatt med gåing for Hurtigruten fra juni til og med august, de resterende månedene i året tilbys båttransport og opplevelsesturer med båt.

I vår ble det også avklart at Lødingen Skyssbåtservice AS skal drifte ruta på Øksfjorden-Svolvær også i 2017 med mulighet for prolongering i 2018. Nye anbudsskriterier har ført til utvidelse av flåten, og i september 2016 ble MS Svellingen anskaffet, sertifisert for fartsområde tre med passasjerplass til 50. I mai 2017 overtok vi den sjarmerende "Gamle Lofotferga" som går i chartertrafikk i samarbeid med XXLofoten. Mange flotte turer har vi hatt og det med fornøyde gjester fra hele verden.

Med utvidelse av flåten kommer nye satsningsområder, og flere ansatte. Den siste investeringen er MS Meløytind som drifter ruten i Nordfolda 2017/2018. Prosjektene står i kø, og det siste året er det blitt knyttet mange spennende kontakter innenfor turist og transportnæringen. Lødingen Skyssbåtservice er stolte av å kunne tilby kunder og samarbeidspartnere gode opplevelser og transport som viser frem regionen fra sin beste vinkler. Sist med ikke minst er vi stolte av å ha dyktige ansatte som er utmerkede ambassadører for bedriftens verdier. Velkommen ombord til oss i Lødingen Skyssbåtservice!

Våre båter