Historien bak Lødingen Skyssbåtservice

Eventyret startet i det små, da Torbjørn Rinø overtok MS Trygg, et lite rutegående fartøy i lokalrute som servet de veiløse bygdene i Vestbygd. Siden oppstarten i 2000 med en ansatt og båtkapasitet til å ta 15 passasjerer, har mye skjedd.

21.09.201611:15 Liss Marie Jakobsen

Lødingen Skyssbåtservice AS ble etablert 27.juli i 2000, av Heidi og Torbjørn Rinø. 

I 2003 ble det kjøpt ny og større båt i forbindelse med utvidelse av lokalbåtruta. Trekantruta mellom Øksneshamn-Svartskard og Kvannkjosen gikk fra i 2003 også til Svolvær, Skrova, Holandshamn og Brettesnes. Med passasjerplass til 32 og tre fast ansatte var Lødingen Skyssbåtservice et firma i vekst.

I 2004 utvidet vi igjen. Båten MS Rinø ble satt inn i skoleruta i Beiarfjorden der skipper Ole gikk i 7 år, frem til ruta ble lagt ned. I denne perioden driftet også Lødingen Skyssbåtservice ruten mellom Narvik-Svolvær fra 2005 til Lofast åpnet i 2007. 

Etter noen år med Sea Prince i drift på den lokale ruta i Vestbygda var det i 2016 på tide med nysatsing. I mai 2016 ble båten MS Alba anskaffet, en katamaran med kapasitet til å frakte 98 passasjerer i fartsområde 4. Den har tidligere gått i trafikk i samarbeid med hurtigruten fra Bodø til Svartisen men er nå satt inn i chartertrafikk hvor gjestene kan oppleve Trollfjordcruise/ Narvik-Svolvær m.m. Båten er i de resterende månedene åpen for båttransport og opplevelsesturer for små og store grupper.

Våren 2016 ble det avklart at Lødingen Skyssbåtservice AS skulle fortsette å drifte ruta Øksfjorden-Svolvær for 2017 med mulighet for prolongering i 2018. Nye anbudskriterier førte til utvidelse av flåten. I september 2016 ble MS Svellingen anskaffet som er sertifisert for fartsområde tre med passasjerplass til 45.

 I mai 2017 overtok vi den sjarmerende "Gamle Lofotferga" som går i chartertrafikk i samarbeid med XXLofoten. Mange flotte turer har vi hatt og det med fornøyde gjester fra hele verden. Dette er virkelig en båt med sjel. Vi har hatt alt fra bursdagsfeiringer til bryllup m.m. om bord i «Gamla».

Med utvidelse av flåten kom det nye satsningsområder, og flere ansatte. Den siste investeringen er MS Meløytind som driftet ruten i Nordfolda 2017/2018 og er nå satt inn på ruta Svolvær/Narvik fra 1.juni 2019. Prosjektene står i kø, og det siste året er det blitt knyttet mange spennende kontakter innenfor turist og transportnæringen. Lødingen Skyssbåtservice er stolte av å kunne tilby kunder og samarbeidspartnere gode opplevelser og transport som viser frem regionen vår fra sin beste side. Sist med ikke minst er vi stolte av å ha dyktige ansatte som er utmerkede ambassadører for bedriftens verdier. Velkommen ombord til oss i Lødingen Skyssbåtservice!

 

Våre båter